Oferujemy Państwu
- Wyśmienitą kuchnię oraz profesjonalną miłą obsługę
- Stylowy, elegancki wystrój sal bankietowych
- Profesjonalne nakrycie
- Klimatyzowane wnętrza
- Napoje zimne bezalkoholowe serwowane w dzbankach podczas przyjęcia bez ograniczeńw cenie menu bez dodatkowych opłat
- Możliwość wypożyczenia rzutnika , ekranu oraz nagłośnienia
- Brak opłat za menu dla najmłodszych ( dzieci do 3 lat)
- 50% zniżki za menu dla dzieci 3-8lat
Z myślą o naszych najmłodszych gościach oferujemy:
- Pokój zabaw dla dzieci ( sala biała) możliwość stworzenia kącika dziecięcego ( sala lustrzana)
- Krzesełka do karmienia
- Przewijaki
Informacje dodatkowe
- opłata za serwowanie tortu własnego 2zł/ os. oraz ciast i tortu we własnym zakresie 3zł/ os.
- posiadamy ofertę tortów okolicznościowych oraz ciast realizowanych w cukierni Na Blejchu
- alkohole serwowane podczas przyjęcia po stronie restauracji ( wycena indywidualna)
- pakiet napoi gazowanych na indywidualne zamówienie but 0,2l ( pepsi, 7up , Schweppes, Cisowianka perlage) 3,5zł zł / szt
- możliwość przedłużenia czasu trwania przyjęcia ponad czas ustalony płatne dodatkowo150zł/h
Menu okolicznościowe I 80zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Bitki wieprzowe duszone warzywach
Kotlet z kurczaka w chrupiącej panierce
Marynowany karczek z grilla z masłem ziołowym
Roladki drobiowe z brokułami i fetą (soute z pieca)
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa
Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty, surówka z kapusty czerwonej
Deser
Pucharek lodów orzechowych z bitą śmietaną i polewą czekoladową
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe II 80zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Pieczeń wieprzowa (z karczku) w sosie własnym
Roladki drobiowe z pieca faszerowane warzywami
Kotlet schabowy panierowany
Dramstik z pieca w glazurze miodowej
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa
Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty
Deser
Lody z gorącym malinami oraz bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe III 85zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Rolady wieprzowe z farszem tradycyjnym w sosie z grzybów leśnych Kotlet de volaille
Pieczone żeberka w marynacie BBQ
Faworki drobiowe w sezamie
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa
Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
surówka z białej kapusty
Deser
Deser lodowy z sorbetem cytrynowym, musem truskawkowym i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe IV 85zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Filet z indyka w sosie kurkowym
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej zawijane w boczku
Schab panierowany zawijany nadziewany szynką serem oraz smażonymi pieczarkami
Eskalopki z kurczaka w chrupkiej panierce
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa
Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
surówka z kapusty pekińskiej
Deser
Lody z musem wiśniowym oraz bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe V 85zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Rolady wołowe w sosie własnym
Kotlet De volaille z masłem pietruszkowym
Kacze udko z żurawiną
Roladki drobiowe z brokułami i fetą (soute z pieca)
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa
Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
buraczki gotowane
Deser
Deser lodowy z sorbetem cytrynowym, musem truskawkowym i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe VI 85zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Schab panierowany zawijany z oscypkiem i boczkiem
Filet z kurczaka zapiekany z ananasem i mozzarellą
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, frytka belgijska
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera, kapusta czerwona gotowana,
buraczki gotowane
Deser
Deser lodowy z sorbetem owocowym z dodatkiem owoców i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe VII - patera biesiadna 85zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Golonka z pieca
Pieczone żeberka w marynacie BBQ
Marynowana karkówka z grilla
Są to porcje mięsa około 150g. Średnio na osobę przypadają 2 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki z pieca z boczkiem, frytki belgijskie, mix pierogów (3 szt./os.)
Kapusta kiszona zasmażana, kapusta czerwona gotowana, zestaw 3 dipów
Deser
Lody waniliowe z musem truskawkowym i jogurtem naturalnym
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe VIII 90zł/os.
ZupaKrem z białych warzyw z prażonymi migdałami i grzanką
Danie główne
Rolada wołowa w sosie własnym
Polędwiczka wieprzowa z borowikami na maśle
Kacze udko z żurawiną
Schab panierowany zawijany z serem mozzarella oraz pleśniowym
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera,
kapusta czerwona gotowana, warzywa karmelizowane
Deser
Lody waniliowe z musem truskawkowym oraz jogurtem naturalnym
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe IX 90zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej zawijane w boczku
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Roladki drobiowe z warzywami
Kotlet de volaille z masłem pietruszkowym
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, ziemniaczki opiekane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z modrej kapusty,
surówka z selera, buraczki gotowane
Deser
Lody waniliowe z musem truskawkowym oraz jogurtem naturalnym
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe X 85zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Medaliony cielęce w delikatnym sosie warzywnym
Schab panierowany zawijany nadziewany szynką serem oraz smażonymi pieczarkami
Eskalopki z kurczaka w płatkach migdałów
Filet z kurczaka zapiekany z ananasem i mozzarellą
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, talarki ziemniaczane
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z selera,
surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty pekińskiej
Deser
Lody z gorącym słonym karmelem oraz prażonymi migdałami
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Menu okolicznościowe XI 95zł/os.
ZupaRosół królewski z makaronem i kluseczką wątrobianą
Danie główne
Pierś z gęsi w sosie własnym
Sznycel wiedeński cielęcy z cytryną
Polędwiczka wieprzowa z borowikami na maśle
Faworki drobiowe w sezamie
Są to porcje mięsa około 80-90g. Średnio na osobę przypadają 3 kawałki mięsa Dodatki
Ziemniaki gotowane, kluski śląskie, duffinki
Surówka z marchewki z ananasem na słodko, surówka z czerwonej kapusty,
bukiet warzywna parze, sałatka ziemniaczana
Deser
Mini pavlowa z owocami i bitą śmietaną
napoje ciepłe – kawa, herbata podane przy deserze
napoję zimne: soki owocowe 100% (firma Toma), pepsi, woda mineralna podawana w dzbankach - bez ograniczeń
Dodatkowo w ofercie ustalenie indywidualne
Patera wegetariańska - 70zł/pateraGrillowany kozi ser na miksie sałat 4 szt
Cukinia faszerowana fetą i suszonym pomidorem 4 szt
Bakłażan w migdałach, kalafior i brokuł panierowane 4 szt
Warzywa karmelizowane 2 porcje
Są to porcje około 50g/szt.
Patera wegańska - 50zł/patera
Cukinia faszerowana kaszą i warzywami 6 szt
Brokuły z wody z prażonymi migdałami 6 szt
Karmelizowana warzywa na miodzie (marchew, pietruszka, seler, burak) 2 porcje
Są to porcje około 50g/szt.
Patera ryb (maks. dwa rodzaje ryby do wyboru) - 100zł/patera
Stek z łososia z pieca
Polędwiczka z dorsza w sosie cytrynowo – limonkowym
Sandacz w sosie porowym
Są to porcje ryby około 90g/szt. Patera zawiera 8 kawałków ryby
Patera owoców 4zł/os.
Winogrona, ananas, melon, mandarynki, kiwi i owoce sezonowe
Możliwość wymiany rosołu na zupę krem (dopłata 2zł/os.)
Krem z pomidorów z grzanką bazyliową i parmezanem
Krem z białych warzyw z chipsem z jabłka oraz prażonymi migdałami
Krem z dyni z chipsem z gruszki i pestkami dyni
Krem z grzybów leśnych z groszkiem ptysiowym
Krem z pieczonego buraka z fetą
Patera Ciast 9zł/os. (2 kawałki na osobę)
Miodowo - orzechowe, Malinowe love, Jogurtowe, Kołderka, Słonecznikowe, Wiśniowo-migdałowe,
Kołacz extra z makiem, Kołacz extra z serem, Kołacz extra z jabłkami, Kołacz ze śliwką
Przystawki na zimno
- Bruschetta z pomidorami i mozzarellą 8zł
- Bruschetta z guacamole i pomidorem 10zł
- Bruschetta z musem z twarogowym i łososiem wędzonym 12zł
- Melon w szynce parmeńskiej na miksie sałat 15zł
- Carpaccio z buraka z kozim serem i pesto z rucoli 15zł
- Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską, rukola i orzechami 15zł
- Łosoś wędzony z parmezanem na oliwie z oliwek 18zł
Zimna płyta I 30zł / os.
(minimum 10 os.)Deska wędlin i serów (4 rodzaje wędlin: szynka wędzona, szynka drobiowa, kabanosy, salami,
4 rodzaje serów: sery żółte, wędzone, oscypek, korbaczki) z koreczkami z tortilli
Śledzie w śmietanie z jabłkiem i czerwoną cebulą
Wytrawne tartinki bankietowe z pastami ( warzywne, mięsne, rybne)
Tymbaliki drobiowe ( galaretki z mięsem drobiowym i warzywami)
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka z tortellini ( z szynką, serem w sosie majonezowo-czosnkowym)
Sałatka lodowa z kurczakiem z sosem winegrette
Mix kanapeczek na bagietce
- ze śledziem, cebulą czerwoną i ogórkiem
- z wędliną i serem z dodatkiem tartego parmezanu
Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams
Zimna płyta II 35zł / os.
(minimum 18 os.)Deska swojskich wędlin według domowych receptur od lokalnego dostawcy
(szynka tradycyjnie wędzona, schab wędzony, necówka domowa , salceson, kabanosy)
Pasztet pieczony według naszej receptury serwowany z żurawiną
Półmisek serów (sery żółte, wędzone, pleśniowy, oscypek, korbaczki)
Śledzie w oleju z zielonym pieprzem i czerwoną papryką
Tymbaliki wieprzowe (galaretki mięsne z golonki wieprzowej)
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Smalec domowy z pajdą chleba i ogórkami kiszonymi
Mix kanapeczek na bagietce
- ze śledziem, cebulą czerwoną i ogórkiem
- z wędliną i serem z dodatkiem tartego parmezanu
Herbata podawana w dzbankach (czarna) firma Williams
Zimna płyta III 45zł / os.
(minimum 18 os.)Deska wędlin (schab tradycyjnie wędzony, szynka z domowej wędzarni, szynka Parmeńska, kabanosy)
Deska serów z żurawiną, orzechami i winogronami (sery żółte, wędzone oscypki, korbaczki, ser kozi, Lazur z niebieską pleśnią)
Kruche babeczki z białym musem i wędzonym łososiem
Szynka w galarecie z chrzanowym nadzieniem
Tartinki z twarożkiem i kawiorem
Caprese z pomidorkiem koktajlowym oraz mozzarellą na ciemny pieczywie (biedronki)
Mini kanapeczki z wędliną oraz serem
Mini kanapeczki ze śledziem
Mix mini przekąsek w formie mono porcji
- z szynką włoską, melonem i roszponką
- z serem bursztyn, orzechami smażonymi borowikami na kruchej posypce
- z kozim serem, pieczonym burakiem i rukolą i zielonym vinegrette
Pieczywo mieszane (chleb jasny, ciemny lub wieloziarnisty oraz bułeczki koktajlowe)
Bufet herbat (czarna, owocowa, zielona) firma Williams
Kolacja
(do ustalenia przed imprezą, ceny dotyczą tylko przy wyborze dań w pakiecie razem z menu okolicznościowymi)Barszcz z pasztecikami francuskimi lub krokietem 16zł
nadzienie mięsne lub z kapustą i grzybami
Bogracz staropolski z chlebem 18zł
Rodzaj zupy gulaszowej z mięsem wieprzowym, ogórkiem konserwowym, papryką, pieczarką, lanym ciastem oraz ziemniakami
Boeuf Strogonow z ryżem 25zł
gulasz ze zrazówki wołowej z dodatkami podawany z ryżem
Schab w sosie z grzybów leśnych z kluskami pieczonymi oraz modrą kapustą 29zł
Pierś z kurczaka z ananasem zapiekany pod serem mozzarellą z talarkami oraz sałatą lodową 25zł
Grillowana pierś z kurczaka w sosie kurkowym podana ze strykami cieszyńskimi i surówką z białej kapusty 29zł
Żeberka BBQ z ziemniakami opiekanymi oraz kapustą zasmażaną 29zł
Karczek z grilla z masłem ziołowym, ziemniakami pieczonymi oraz kapustą włoską zasmażaną 29zł
Medaliony z polędwiczki wieprzowej w marynacie miodowo-musztardowej z frytkami i chrupiącą sałatą rzymską z sosem winegrette 32zł
Policzki wołowe z ziemniakami purée oraz karmelizowaną marchewką 35zł
Medaliony cielęce w delikatnym sosie warzywnym z knedlem czeskim 35zł
Polędwiczka z dorsza w sosie limonkowo - cytrynowym z purée z selera oraz zieloną sałatą z winegret 35zł
Sarnina duszona z warzywami podawana z knedlem czeskim 39zł